ניווט מהר
בשנים האחרונות עולם המסחר האלקטרוני השתנה ללא הכר. טכנולוגיות ההקמה וניהול החנויות השתכללו ועכשיו קל וזול מתמיד להקים חנות וירטואלית משלך ולהתחיל למכור לכל העולם. הצד השני של המטבע הזו היא שכיום יש הרבה יותר תחרות והרבה מאוד יזמים פרטיים מנסים את מזלם בהקמת חנות וירטואלית.
להלן רשימת תשעת האתגרים הנפוצים ביותר שמתמודדים איתם בעלי חנויות אונליין:
1. מציאת המוצרים הנכונים
כניסת פלטפורמות מסחר כמו שופיפיי הורידה הרבה מחסומים רבים מתהליך הקמת חנות וירטואלית. כל אחד יכול להקים חנות אינטרנטית תוך ימים ספורים ולהתחיל למכור מוצרים אונליין. חברות כמו אמאזון כבשו את העולם בסערה עם יכולות האספקה שלהם וכמות החנויות בקניון הוירטואלי שלהם הם מאפשרים גישה לקונים פוטנציאלים בכל העולם.
בואו לא נשכח את עלי אקספרס. עלי אקספרס הפכו את תהליך מציאת ספקים ומימוש ההזמנות לקלה מתמיד, עלי ידי מתן של גישה מידית לאלפי יצרנים סיניים בקליקים בודדים.
כל הדברים האלה שהזכרתי גרמו לך שמאוד קשה היום לעסקים למצוא מוצרים יחודיים לשיווק, אלא אם הם מציעים סחורה שהם מייצרים בעצמם.
2. מציאת הלקוחות הנכונים
מי שרוכש מוצרים מהאינטרנט אינו רוכש מוצרים באותו האופן שרכשנו מוצרים בעבר. הם מחפשים באמאזון ובגוגל את המוצרים, הם מחפשים המלצות ברשתות חברתיות והם משתמשים בסמארטפון שלהם לקרוא ביקורות תוך כדי שהם בחנות. הדרך שבה אנחנו צורכים את התוכן היום והעובדה שבכל זמן נתון הקשב של הלקוחות שלנו ברשת מחולק גורם לכך שדעצם מוסחת בקלות ויותר קשה להם לסיים את תהליך הקניה. האתגר שעובד בפניכם כמשווקים הוא להבין איך אתם מושכים את תשומת לב הלקוחות הפוטנציאלים שלכם כמה שיותר מבלי להוציא הון על תקציב שיווק.
3. יצירת תנועה ממוקדת
ככל שערוצי השיווק הדיגיטלי מתפתחים עסקים פחות ופחות יכולים להסתמך על ערוץ שיווק אחד להזרים תנועה לחנות הוירטואלית שלהם. האתגר הוא לנצל בצורה מיטבית מספר ערוצי שיווק דיגיטלי על מנת למשוך תנועה איכותית ורלוונטית לחנות הוירטואלית שלהם.
4. יצירת לידים איכותיים
חנויות אונליין משקיעות סכומי כסף משמעותיים על מנת למשוך אליהם קהל איכותי ורלוונטי עבורם. עם יחסי המרה (אחוז הגולשים באתר אינטרנט שהפכו ממבקרים ארעיים למבקרים שביצעו פעולות) של בין אחוז אחד לשלושה, הם מוכרכחים לרכז מאמצים בייצור לידים איכותיים כדי להביא למקסימום החזר השקעה עבור מאמצי השיווק שלהם. יצירת רשימת תפוצה לפי נרשמים באמצעות אימייל היא כלי מפתח להצלחה ארוכת טווח. לא רק שבאמצעות אימייל יהיה לך ערוץ ישיר אל הלקוחות הפוטנציאלים שלך דרכו תוכל להעביר להם מסרים, רשימת אימיילים יכולה לשמש אותך כדי לשפר את ביצועי הפרסום שלך, למשל באמצעות יצירת קהל מטרה בפרסום בפייסבוק, על פי הפרופילים של אותם המיילים.
5. טיפוח לקוחות פוטנציאליים
רשימת אימייל של לקוחות היא חסרת ערך לחלוטין במידה ולא תיזום התקשרות עימם. אמנם אחוז קטן מהם באמת יהפוך ללקוח משלם אך, למרות זאת, בעלי עסקים וחנויות וירטואליות חייבים תמיד לספק ערך מוסף למנויים לרשימת התפוצה מעבר לקידומי מכירות. תוכן איכותי, שמבדר ומייצר ערך תורם רבות להמרה אך הוא דורש הרבה השקעה.
6. המרת הגולשים ללקוחות משלמים
משיכת תנועה איכותית לאתר וטיפוח לידים היא קריטית לסגירת מכירות. בשלב כל שהוא אתם תצטרכו להפוך את הליד הזה שמטייל לכם עכשיו באתר ללקוח משלם כדי לכסות את עליויות הקמפיניים השיוקקים שלכם. עליכם לבחון ולשפר באופן מתמיד את תהליך ההמרה שלכם על מנת שאחוזי ההמרה שלכם יהיו תמיד במקסימום.
7. שימור לקוחות
הרבה יותר יקר לגייס לקוח חדש מאשר לשמר את הלקוחות שכבר יש לנו. עליכם לחשוב על טקטיקות שיעזרו לכם להגדיל את הערך של הלקוח לאורך זמן ועל עידוד רכישות חוזרות.
8. לשמור על עליה עקבית בריווחיות
הגדלת מכירות היא אחת הדרכים לגרום לעסק שלכם לצמוח אך בסופו של דבר מה שחשוב באמת זו השורה התחתונה. חנויות אונליין צריכות תמיד למצוא דרכים לצמצם עליות מלאי ושינוע, לייעל את אסטרטגיית השיווק הדיגיטלי שלהם ולהמנע מהחזרות של מוצרים.
9. בחירת נכונה של טכנולוגיה ושותפים לדרך
חלק מחנויות האונליין יחוו אתגרים קשים בזמן צמיחה כי הטכנולוגיה עליה היא מבוססת מגבילה אותם. גם שותפים לא מתאימים יכולים להשפיע שלילית על מאמצי שיווק הדיגיטלי שלכם. חשוב שפלטפורמת המסחר שלכם תהיה עדכנית וניתנת להרחבה, שתוכלו בקלות להרכיב לה תוספים לניהול לקוחות, ניהול מלאי וכו”. חשוב גם שתתחברו לשותפים שיהיה לכם נוח לעבוד איתם, ספקי שירות אדיבים והוגנים שביחד תוכלו לעבוד בצורה יעילה.